• Избери по Европейска програма

  Решения за контрол на качеството

  • Спектрофотометри за спектрално измерване на цветове и материали

  • Спектрофотометри за автоматично измерване на печатни листи

  • Денситометри, за контрол на плътността на цветовете

  Попитай за продукти в тази категория

Решения за Контрол на качеството, които можете ​​да закупите от ГЕД по Европейска програма

Спектрофотометри

X-Rite eXact Standard 

eXact Standard спектрофотометър за печатници и фирми, които произвеждат или работят с опаковки, които искат да валидират както CMYK, така и спот цветове на хартия и картон. Уредът ви позволява да измервате и контролирате цветовете във вашия работен поток, както и да разберете в детайли всички параметри, които допринасят за крайния резултат.

Основните предимства на уреда са вградените системи за висококачествено измерване и работа с индустриални стандарти като G7, PSO и Japan Color, както и функцията Best Match, която дава ясни насоки за постигането на целите в случай на измерена разлика.

eXact е създаден да бъде изключително точен и същевременно да бъде бърз и да спестява време на оператора във всяка задача. Уредът измерва едновременно в M0, M1, M2 и M3 стандартите с едно измерване, като може да поддържа и М1 part 1 условия за измерване за точно измерване на неонови мастила.

eXact Standard се предлага и във вариант XP, който е специално разработен да реши проблемите при работа с прозрачни материали, като предостави точни и надеждни измервания. Това разширение поддържа три основни измервания в M0, M1 и M3.

Изпрати запитване за продукта

X-Rite eXact Advanced

eXact Advanced предоставя най-високото ниво на възможности и измервания и е подходящ както за контрол на печата, така и за използване в лаборатории, стаи за формулиране на мастила и други. Включва всички функции на Standard, като добавя и някои специфични колориметрични функции, с които да можете да измервате и оценявате мастила и хартии преди, по време на и след печат.


Advanced е един от препоръчителните уреди за комбинация със системата за формулиране на мастила X-Rite Ink Formulation, с която можете сами да формулирате своите цветове по системата на Pantone или директно спрямо цветови цели.

Преносимият спектрофотометър X-Rite Advanced ви позволява да работите както със стандартни цветови библиотеки, така и да създавате цветови библиотеки директно от менюто на уреда, за подобрена работа със спот цветове. 

eXact Advanced може да измерва цветовете отпечатани със CMYK и спот цветове, като същевременно прави паралелни измервания във всички четири M стандарта, за да визуализира спектралното отражение на печатния материал или мастилото, да измери концентрацията на дадено мастило и да измери разликите на материалите и мастилата върху бяла или черна основа.

Изпрати запитване за продукта

X-Rite eXact 2

Най-новият уред на X-Rite - eXact 2 - обединява много на брой процеси, които до момента се извършват на различни работни места, в един универсален и достъпен пакет за всички фирми и печатници, които работят с мастила и цветове.


Уредът е последно поколение функционален спектрофотометър с пантентовата Mantis видео технология, голям екран чувствителен на допир и безконтактно измерване.

Още от eXact 2:

 • Всички функционалности на първите поколения eXact

 • Вградена камера с висока резолюция

 • Вградена дигитална лупа

 • Напълно ефективно меню, което не губи време

 • Вграден WiFi модул

 • Лесна смяна на измерванията

Уредът има вградени колелца с които можете лесно да използвате уреда както за спот измервания, така и за бързо и точно сканиране на цели пачове. eXact 2 автоматично измерва едновременно в M0, M1, M2 и M3 настройки, за да получите точна и цялостна спектрална информация за вашите цветове.

Безконтактното измерване помага на печатниците и екипите, които се занимават с формулиране на мастила да измерват със спокойствие различни пачове без да се притесняват, че ще замърсят уреда или че уредът ще надраска печатните елементи.


Изпрати запитване за продукта

X-Rite eXact 2 Plus

eXact 2 Plus е уред с изцяло нова концепция, който комбинира в себе си както стандартен, така и XP вариант и може да измерва допълнителни цветови параметри.


Това е един от най-функционалните спектрофотометри на пазара, който предлага редица функции за бързо и точно измерване на фолио, включително два сменяеми филтъра за измерване върху картон, хартия и фолио без интерференция. 

eXact 2 Plus е водещият модел в серията, заедно със спектрофотометъра eXact 2 и създава изцяло нова концепция за измерване на цветовете, с изключително подобрена точност и скорост, несравнима видеокамера с възможност за увеличаване на изображението, вграден WiFi и възможност за централно управление. 


Освен двата сменяеми филтъра eXact 2 Plus включва и някои специфични възможности, които правят достъпни и най-детайлните параметри на цветопредаването и позволяват на лаборатории, екипи за формулиране на мастила и други да правят точни и бързи измервания.

 • Измерване на белотата на материала - индекси за измерване на белотата и жълтенивата на материалите

 • Метамеризъм - уредът може да анализира цвета в целия му спектър и евентуалното появяване на метамеризъм при различни условия

 • Абсолютна и относителна сила на цвета

 • Прозрачност

Изпрати запитване за продукта

X-Rite Ci62

Спектрофотометър със сферично измерване, който е създаден за измерване на мостри от доставчици или от производствената линия за бърз и точен качествен контрол.


Изборът от различни апертури ви дава възможност да правите точно измерване на цветовете на различни материали, включително такива с текстура или печат върху метал.

Независимо от това в каква индустрия е вашето производство, натиска от конкуренцията и повишаването на потребителските изисквания правят постоянството и високото качество на цветовете задължителен елемент от всяко производство. Използването на различни материали като метал, пластмаса, дърво, кожа, различни бои и други основни материали доставени от различни доставчици правят управлението на крайния резултат предизвикателно.

Възможността да конфигурирате уреда с апертури от 14 мм и 8 мм ви дава гъвкавостта да избирате точния размер на измерване на различни размери и форми, включително такива с текстура и извивки. Материалите могат да бъдат боядисани, излети пластмаси, металически материали или плетива.


Изпрати запитване за продукта

X-Rite Ci64

X-Rite Ci64 е спектрофотометър със сферично измерване, който съчетава възможността за изключително точно измерване на различни материали при различни условия, с гъвкавостта на преносимия инструмент, който може да се използва при различни условия.


Уредът е създаден за качествен контрол на място или за интеграция с цялостен, дори глобален контрол на линията за доставки, чрез интеграцията му със софтуер като iQC например.


Ci64 може да бъде един от най-универсалните спектрофотометри с който можете да измервате различни материали, включително такива, които имат вградени оптични избелители. Можете да избирате между различни размери на апертурата, както и да добавите източник на UV LED осветяване, за точно измерване на пластмаси, текстил и хартиени материали, които съдържат оптични избелители.

Сферичните спектрофотометри са идеални за качествено измерване на различни материали, използвани в различни индустрии, включително такива, които имат структура, генерират отблясъци или имат специфични характеристики като високо ниво на оптични избелители.

Лакове и комерсиални покрития; пластмаса и полимери; автомобили; текстил; фурнири и материали - Независимо от индустрията в която се намирате X-Rite Ci64 ви предоставя гъвкавост и надеждност за контрол на входните суровини, контрол на производствените линии и приложенията в изнесени локации, като клиентски локации.

Изпрати запитване за продукта

Денситометри

X-Rite eXact Basic

eXact Basic е денситометър за CMYK поръчки за измерване на плътност и нарастване на точката. Той е идеалният денситометър за всяка печатница, която има нужда да измерва плътност на печат директно до печатната машина. 

eXact Basic ви помага да постигнете точни цветове по време на целия тираж. 

Moжете да замените визуалния контрол и подходът на проби и грешки с уред, който да ви дава точни и ясни измервания.С eXact Basic можете не просто да валидирате CMYK стойности, но като цяло да оптимизирате вашия процес, да намалите времето за подготовка и грешките по време на печат.

Можете да направите ъпгрейд на eXact Basic към следващите модели от серията по всяко време, като ъпгрейдът става само с вкарване на код без да е нужно уредът да се връща до производителя.

Изпрати запитване за продукта

X-Rite eXact Basic Plus

X-Rite eXact Basic Plus е денситометър с възможност за качествен контрол, с който можете да измервате денситометрични измервания спрямо заложени цели и стандарти.


eXact Basic Plus автоматично разпознава цветовете и видовете пачове, които измервате и може да сравни измерванията на плътностите с предварително запазени цели и да покаже "pass / fail" индикация. eXact Basic Plus може да подобри значително ефективността на печатницата, да намали времето за измерване и качествен контрол, както и да подобри значително качеството на печат.

С eXact Basic Plus можете да измервате всичко свързано с плътността на цвета, включително трапинг (наддаване), печатен контраст, проблем с цвета (hue error) и други. Също така може да измерва офсетови пластини, което ви позволява да измервате печатни криви и да анализирате трендове на плътностите на печат.

eXact Basic Plus има всички функции на eXact Basic, включително възможността да управлявате настройките по всяка поръчка директно от уреда. 


В него ще намерите и Bluetooth функция, различни апертури, подобрена скорост на измерване и защитена, автоматизирана калибрация. Също така можете да добавите парола на уреда за да защитите вашите измервания само за оторизиран персонал.

Изпрати запитване за продукта

Решения на водещи марки

В нашето портфолио ще намерите продукти на едни от лидерите на пазара за контрол на качеството на печатната продукция - X-Rite.

Сервиз и поддръжка

В ГЕД предлагаме цялостно обслужване със специалисти, обучени и сертифицирани от производителите и можем да осигурим пълна поддръжка на вашите системи.

Предимства ​на уредите за контрол на качеството в нашето портфолио

Много различни решения според обема и нуждите на вашето производство

Последно поколение технологии за пълен контрол на качеството

Дълбока интеграция с много от софтуерните системи за цветове на 
X-Rite

Набор от висококачествени функционалностти и точни резултати

Свържи се с нас

Защо да изберете 
решения за контрол на качеството от ГЕД

Качеството на печат е една от основните цели на производството и съответно една от основните теми за спорове, проблеми и излишни разходи. Процесът по контрол на качеството с едни от най-продаваните уреди в света с марка X-Rite позволява винаги точен и ясен начин на работа, за винаги перфектни резултати и доволни клиенти.

 • Високо ниво на измервания за контрол на печата

 • Работа с индустриални стандарти за точни цветове и възможност за поемане на по-големи и чуждестранни поръчки

 • Възможности за надграждане в последствие, в случай че вземете по-ниско ниво уред

Изпрати запитване

За Вас ли са решенията 
​за Контрол на качеството? 

Ако нямате уред за измерване

Ако нямате съществуващ уред за измерване на цветове и не разбирате какво е неговото приложение и защо изобщо ви е нужен подобен инструмент, можем да направим неангажираща консултация и да ви покажем няколко приложения и подобрения в производството с инструментите.


Управлението на цвета и толерансите са част от управлението на целия производствен процес. Затова са необходими уреди, които да измерват цветовете прецизно и да дават необходимата информация за тях.


Уредите за измерване имат специфично приложение за последователните етапи от производството. С тях се измерват цветовете на доставените материали и се управляват цветовете по време на печат. 


Приложението на уредите за измерване дава много голяма стойност за резултатите в производството, защото могат да дадат точни стойности на цветовете по утвърдени или ваши собствени стандарти.

Ако имате стар уред за измерване

Ако имате стар уред за измерване и той вече не може да покрие напълно нуждите и бързината в производството ви, при нас можете да намерите много различни решения за измерване и контрол на цветовете, за различни приложения във вашето производство и с различни нива на автоматизация.


Модерните уреди за измерване на цвета са разнообразни по форма, размер и се използват в най-различни индустрии, включително в хранително-вкусовата, стоматологичната, фотографията, бои, пластмаси и дори във фармацевтичната.  Те могат да бъдат ръчни или автоматични. Някои трябват да правят едно по едно измерванията и да ги визуализират на компютъра, докато други имат вграден компютри в себе си. Има дори такива, които са безконтактни, което означава, че могат да измерват различни части  от разстояние докато се движат по производствената линия.


С над стотина различни видове уреди сред, които да избирате, как да изберете най-подходящото за вас? 


Можете да направите консултация с нас, за да обсъдим нужните въпроси и отговори за вземане на най-правилното решение, но най-важното е да вземете под внимание индустрията, в която сте за да определите устройството за измерване на цвета, което е подходящо за вас. 

Ако имате нов уред за измерване с марка X-Rite

Ако разполагате с уред X-Rite, ГЕД е вашият партньор, при който можете да намерите покритие на вашия уред, сервиз и ресертификация.


Добрата практика е самите измервателни уреди редовно да преминават през процес на сертификация, който гарантира качеството на измерените резултати. Когато са прецизни и удобни за употреба, наличните в една компания за печатно производство измервателни уреди са ценен инструмент при въвеждането на вътрешнофирмен стандарт и за управлението на техническото състояние на използваните машини за печат.

Свържи се с нас за консултация

Придобийте решение за контрол на качеството от ГЕД ​по ​Европейска програма

Изпрати запитване за продуктите в тази категория