• Избери по Европейска програма

  Решения за 
  ​Файлов работен поток

  • Пълно управление на процесите от начало до край - всичко на едно място

  • Намаляване на разходите от ръчен труд, грешки в производството и време за изработка на една поръчка

  • Стандартизирани и повторяеми стъпки по получаване и обработка на файлове, комуникация с клиента и управление на машините

  • Автоматизация в системите за работа с файлове и интеграция с вашите съществуващи и нови производствени системи

  Попитай за продукти в тази категория

Решения за файлов работен поток, които можете ​​да закупите от ГЕД по Европейска програма

Софтуери за пълна автоматизация и цялостно управление на работния поток

Kodak Prinergy Connect

Kodak Prinergy е централизирана система за интелигентно управление и автоматизация на предпечатните процеси при комерсиалния печат и печата на опаковки.

Платформата представлява модулно решение, което може да се конфигурира спрямо вашите нужди. Част от възможните модули на Prinergy:

 • базови модули за управление на поръчки, автоматизация и статуси на поръчките

 • префлайт и редакция на файлове

 • управление на цветове

 • комуникация с клиента

 • връзка и управление на печата

 • дълбока автоматизация на база правила

 • плъгини за Adobe Illustrator

Prinergy позволява различни нива на автоматизация на процесите, както до поръчка на клиента, така и по веригата до CTP устройства и дигитални печатни машини. Много голяма част от ръчните операции и рутинните стъпки в системата за работен поток може да бъдат изпълнени с автоматизация, което подобрява организацията на предпечатната подготовка, като същевременно я улеснява. 

Prinergy има повече от 20 години успешна реализация и е водещо решение за българския пазар. Универсалният софтуер за управление на работния поток за дигитален, флексо и офсетов печат постепенно се превърна в еталон за качество и функционалност в областта на автоматизирането на работните процеси при печатниците. 


Изпрати запитване за продукта

Hybrid Software CloudFlow

Cloudflow е цялостен работен поток, който покрива всички стъпки по обработка на файлове, управление на ресурсите, проверка и одобрение на заданията и автоматизация на предпечата. Той е компактна, модерна и модулна система за автоматизация на графичния производствен работен поток за печат на опаковки.

Софтуерът представлява уеб базирана платформа, която е специално съобразена с нуждите за обработка на файлове за печат на опаковки, с поддръжка на PDF, цветоотделяне, трапинг (управление на презастъпването), растеризация, одобрения и други функции.


Cloudflow е изцяло базиран на отворени стандарти, което позволява на системата да е гъвкава и да използва най-новите разработки, които са достъпни на пазара.

За да се осигури допълнителна функционалност и персонализираност на потребителите на CLOUDFLOW, има множество разработени и достъпни опционални модули. 


Ето само част от тях:

 • основни функции за индексация, подреждане, извличане на информация и управление на файлове

 • одобрение и коментари на файлове

 • автоматизация на предпечатните процеси, базирана на PDF стандарта

 • изключително бързо RIP решение за производство на опаковки

 • връзка с други системи, анализ и обработка на данни

 • създаване и преглед на 3D файлове и модели

Изпрати запитване за продукта

ONYX Thrive

ONYX Thrive е цялостно решение за работен поток за цялостното управлението от поръчката, до печата и изрязването за печат на широкоформатни изделия.


Thrive управлява работния поток за широкоформатен печат, предлагайки точни, предвидими и висококачествени резултати и намалявайки скъпоструващите грешки.

Продуктът е създаден за доставчици на широкоформатни печатни решения, които искат да инвестират в работен поток за да управляват изцяло своето широкоформатно производство, вместо да закупуват отделни RIP-ове, които се нуждаят от вниманието на отделни оператори.

С тази платформа имате възможност да премахнете изненадите в последния момент и да бъдете сигурни в резултатите благодарение на Adobe PDF Print Engine, който растеризира сложни графични и дизайнерски ефекти, включително прозрачности, смесени цветови пространства и спот цветове. 

Thrive ви позволява да увеличите производителността си с високо ефективната структура на Adobe PDF Print Engine, независимо от броя устройства, които имате във вашето производство. С него можете да автоматизирате повторяемите задачи, оптимизирайки използваната медия и намалявайки разходите чрез използването на ONYX Quick Sets и сложни монтажи.

Намалете предпечатните операции и разходите, свързани с всяка поръчка!

Изпрати запитване за продукта

Enfocus Switch

Enfocus Switch е софтуерно приложение, с което можете да автоматизирате повтаряеми действия, които извършвате всеки ден, както и да интегрирате действията на различни апликации, като така спестите време, пари и усилия.


Enfocus Switch е модулно решение, което може да се конфигурира свободно, изцяло според вашите нужди и специфични изисквания. Модулният подход ви дава възможност да инвестирате само в процеси, от които се нуждаете в момента и да разраствате системата, само тогава, когато имате нужда от това.

Платформата позволява да създавате, проверявате, обработвате, конвертирате, разпечатвате и архивирате всякакви видове документи. Едновременно с това дава възможността да се подобри времето за проверка на статуса на поръчки и комуникацията с клиенти.

В основната си част Switch представлява интегратор на приложения, с който може лесно да се прехвърля информацията от едно място на друго. В него могат да се създадат и конкретни правила какво действие да се случи с файла в момента, в който достигне до определен етап. Това действие също може да се получи автоматизирано.

Enfocus Switch може да се интегрира с някои от най-популярните приложения за предпечат и производители на софтуер, сред които Callas, Adobe, Microsoft, Quark, Efi, HP, Caldera, Apago, Esko и други.


Така софтуерът създава цяла инфраструктура на свързаност между вашите процеси и инструменти като позволява лесно и бързо прехвърляне на информацията между тях.

Изпрати запитване за продукта

Софтуери за обработка на файлове в различни етапи от производството

Arden Impact

Impact CAD е многофункционален софтуер, разработен за компании профилирани в дизайна, проектирането и печата на опаковки, щендери и брандирани реклами, както и на инструменти за тяхното изработване.


Софтуерът включва най-модерните разработки в опаковъчната индустрия за структурен дизайн, развитие на продукта, виртуални 3D мостри и подготовката на щанц форми и други инструменти за производството му.

Създаден от дизайнери на опаковки за дизайнери на опаковки, Impact отговаря на всички нужди свързани със създаването на опаковки през един интегриран продукт. Всичко е създадено за да прави нещата бързи, лесни и точни. Някои от функциите, които ще намерите в софтуера:

 • Интерактивен набор от инструменти за чертане

 • Огромна библиотека от параметрични дизайни

 • Удобен инструмент за електронен монтаж

 • Богат набор от инструменти за одобрение

 • Модерни 3D инструменти за моделиране и анимиране

 • Отворени и гъвкави драйвери

Процесът на превръщането на един монтаж за печат в завършен инструмент е изключително бърз, напълно автоматизиран и включва едновременно позициониране на режещи ножове, биговащи ножове, мостчета, чопове за подравняване, отвори за монтиране, гравиран текст и др.
Изпрати запитване за продукта

Hybrid Software PACKZ

PACKZ е софтуер за редактиране и обработка на PDF файлове, който позволява редактиране на обекти, трапинг, живи обекти и монтажи. Той предоставя на потребителите широк набор от мощни инструменти за опростяване и улесняване на работния поток в тази индустрия. Продуктът със своята гъвкавост и универсалност позволява коректната подготовка на файлове за всички съществуващи печатни процеси.

Софтуерът разполага и с широк набор инструменти за чертане и създаване на векторни обекти и работа с пътища, ефекти, маски и прозрачности. Това превръща обработката на PDF файлове в работа с типична издателска система. Платформата работи с PDF файлове без конверсия към друг вътрешен формат, визуализира ги винаги в overprint режим и цветово коректно.

PACKZ дава възможност за тясна интеграция с Adobe Illustrator, като можете да отваряте и записвате native Adobe Illustrator файлове. Цялата важна информация, като слоеве на документа, групи, външни линкове, текстови блокове, стилове, метаданни на Adobe Illustrator или трети страни могат да бъдат извлечени и запаметени.

Изпрати запитване за продукта

Kodak Prinergy Tools

Prinergy Set

Комплект от плъгини за Adobe Illustrator, с които можете бързо и лесно да проверявате как ще изглежда печатния файл след печат, да добавяте специфични за печата марки и елементи и да коригирате проблемни области във файловете.

Комплектът се състои от шест отделни и свързани плъгина, които можете да използвате в различни етапи на вашата работа с файловете за печат:

 • Eye Tool - възможност за изглед на файла след като бъде отпечатан

 • Ink Tool - управление на цветови канали и конверсии във файла

 • Mark Tool - възможност за бързо и лесно добавяне на печатни марки във файла

 • Search Tool - позволява търсенето на обекти според зададени параметри

 • Barcode Tool - бързо и лесно създаване и коригиране на баркодове

 • Trap Tool - автоматично или интерактивно управление на презастъпването на цветовете

Изпрати запитване за продукта

Production Tool

Комбинация от инструменти, които позволяват по-лесна и интуитивна работа с обектите във файла, за разлика от вградените инструменти в Illustrator.

В Prinergy Production Tool можете да намерите различни приложения за работа, с които можете да подобрите качеството и преживяването си в обработката на файлове за печат. Ето някои от приложенията:

 • Криви - регулиране на тона и цвета на обект чрез промяна формата на кривата

 • Премахване на шума - премахване на ивици от гладката област на изображението

 • Избиране на обекти - селектиране и инспектиране на избрани обекти

 • Увеличаване на ширината на текста - коригира сливането на текста, които се получават при флексо и дълбок печат

 • Градиенти - допълва набора от инструменти в Illustrator

 • Разпознаване на чужди обекти - промяна на Non-Native обекти в сиви изображения за избягване на грешки по време на обработка

Изпрати запитване за продукта

Решения на водещи марки

В нашето портфолио ще намерите продукти на едни от лидерите на пазара за управление на печатните процеси - Kodak, Hybrid Software, Enfocus, Onyx, Arden.

Поддръжка и надграждане

В ГЕД предлагаме поддръжка и обучение от нашите специалисти, както и различни възможности за надграждане на софтуерите, закупени от нас.

Предимства ​на софтуерите за файлов работен поток в нашето портфолио 

Модулни решения за използване само там, където е нужно

Значителни възможности за интеграция със съществуващи системи

Производителност и бързина на работа, спестяващи време и пари

Лесни за използване системи за по-бърза и качествена обработка

Свържи се с нас

Защо да изберете 
решения за файлов работен поток от ГЕД

Създаването на цялостен работен поток, автоматизацията и централизираното управление на процесите в печатницата са инструментът за точен контрол на качеството и издаване на максимално добър резултат всеки път.

 • Опростени процеси в предпечата

 • Подобрено управление на цветовете

 • Подобрено управление на производството

 • Постигане на нормативно съответствие

 • Производство в напълно прозрачни условия за печатницата и за клиента

Изпрати запитване

За Вас ли са решенията 
за файлов работен поток? 

Ако нямате софтуери за управление на процеси и правите всичко ръчно

Автоматизацията на производствения процес е нещо много повече от просто спестяване на време и пари. Тук става въпрос за контрол на качеството. Професионалните печатари често са добре обучени в сложността на работата, но все пак не трябва да забравяме, че и те са хора и могат да допуснат грешка. Безспорно, колкото по-малко взаимодействия на хора съществуват в процеса, толкова по-малка е и вероятността за човешки грешки.


Членовете на даден предпечатен екип вече не са длъжни да обменят непрекъсната електронна кореспонденция и да си препращат клиентски имейли, за да получат съгласие и да придвижват заданието към действие. Инструментите за автоматизация на работния процес помагат на предпечата, като дават възможност на клиентите да подават и коментират поръчки онлайн, да качват файлове, да определят време за изпълнение и да одобряват цени и срокове. 


Цялата информация,  свързана с дадена поръчка, както и работни файлове и активи, се съхраняват сигурно в “цифрово хранилище” - единна дигитална база данни. Това елиминира грешки и злоупотреби, които могат да възникнат, ако информацията се предава от ръка на ръка.


Автоматизираните софтуери не само премахват елемента на догадки и чудене от подготвянето и проверката на файлове, но също така позволяват на предпечатните екипи да получат онлайн достъп до записи на клиентите. Те могат да проверяват всякаква информация, свързана със заданията, както и други важни данни на клиента, като по този начин осигуряват ясна посока за това какво трябва да се направи, за да се гарантират безупречни резултати.


Ако имате различни софтуери за управление на различни точки от производството

Прехвърлянето на информация между всяка от тези системи е труден и сложен за създаване процес, тъй като всяка една от тях има собствена структура, процеси и възможности за следене на информацията. За да стане правилно, прехвърлянето на информация между тях може да стане по два начина:

 • ръчно прехвърляне на информация от едно място на друго

 • чрез писане на индивидуални и частични кодове за интеграция, които да пасват на архитектурата на всяка от тези системи.


Отстраняването на индивидуални и частични кодове и скриптове, както и ръчни процеси които губят време от етапите на производство могат да спестят много за производството. Използването на стандартна интеграция или предварително дефинирана автоматизирана интеграция по целия производствен процес, създава дългосрочни ползи за бизнеса. Намаляват се общите разходи за притежание с добре поддържани системи и потенциално се намалява времето за престой на машината.


Цялостният работен поток е повече от сумата на неговите отделни части. Той е нещо повече от свързване на отделни решения, тъй като простите връзки може да не предоставят най-добрата поддръжка за структурата на печатното производство. Вместо това можете да приемете работния поток като единна система, която познава целия производствен цикъл и прехвърля данните между всеки нужен за вас етап по определени за нея правила, методология и формати.


Свържи се с нас за консултация

Придобийте ново решение за файлов работен поток от ГЕД ​по ​Европейска програма

Изпрати запитване за продуктите в тази категория