• Избери по Европейска програма

  Решения за 
  ​Цветови работен поток

  • Управление на цветови профили и конверсията между тях - бързо и лесно да конвертирате цветовете

  • Дефиниране и комуникация на цветове и цветови цели - помага на цялата верига да работи с ясно предвидими и постижими цветове.

  • Създаване на рецепти и схеми за печат - оптимизиране разхода на мастило, печатат с фиксиран набор от мастила независимо от поръчката

  • Изработка на сертифицирани по международните печатни стандарти цветни проби - има възможност и за създаване на вътрешно фирмен стандарт в печатницата

  Попитай за продукти в тази категория

Решения за цветови работен поток, които можете ​​да закупите от ГЕД по Европейска програма

Софтуери за Профилиране, управление и конверсии на цветови пространства

Kodak Spotless

Kodak Spotless е интуитивен, лесен за използване софтуер, който дава възможност на печатниците да заменят използването на спот цветове и да ги заменят с точни рецепти за 4, 5, 6 и 7 цветен печат с процесни CMYK мастила, работейки с разширено цветово пространство. 


Благодарение на Spotless печатниците могат да намалят времето за престой на машините, същевременно, позволявайки на дизайнерите да използват много по-голям набор от спот цветове в своите проекти.


 • Възможност за дефиниране на до 7 цветен процес за флексо и офсет

 • Гъвкави комбинации от мастила за по-прецизно управление на рецептите на мастила, които избира софтуера

 • Възможност за система за контрол до печатната машина за измерване на цветни пачове

 • База данни с резултати, достъпни онлайн за анализ

 • Гъвкаво лицензиране за различни сценарии на производство

Kodak Spotless Flexographic Solution разширява възможностите на този софтуер, като го прави приложим за флексо печата. Създаден специално за печатниците на гъвкави опаковки по флексо технология, Spotless дава възможност да се спестят разходи, без да се жертва визуалното възприемане на печатните файлове.
Изпрати запитване за продукта

Kodak ColorFlow Pro

Kodak ColorFlow Pro е софтуер за създаване на цветни профили на печатни машини и конверсия между тях и между различни приложения и крайни устройства. Той е самостоятелно решение, което ви дава възможност да интегрирате различните елементи и крайни устройства във вашето производство и да управлявате сложните цветови връзки и конверсии между тях.


ColorFlow Pro ви дава възможност да контролирате и използвате правилно профили, криви, ICC профили и рецепти за спот цветове.


 • Минимизиране на разходите и времето, които са нужни за управление на цветовите вариации между различни крайни устройства

 • Стандартизиране на цветовото възпроизвеждане и точност в целия работен поток

 • Намаляване на разхода на мастило

 • Управление на профилите и кривите с визуализация в реално време

Ако се използва със софтуера за цялостен производствен работен поток Kodak Prinergy, ColorFlow Pro може да запази и напълно да автоматизира настройките на цветовете, да уеднакви кривите и профилите и да ви даде постоянство в резултатите, за да подобрите своята ефективност, намалите ръчната работи и грешките и да надминете очакванията на клиентите.
Изпрати запитване за продукта

GMG OpenColor

GMG Open Color е софтуер за създаване на потребителски цветови профили за различни печатни условия, които могат да се използват от различни софтуери и приложения за обработка на файлове.


С него можете да създавате много точни модели за симулация на вашите печатни резултати, благодарение на патентования модел за калкулация на спектрални стойности, който може да изчисли с голяма точност как ще се промени файла по време на печат при комбинирането на различни печатни процеси, печатни материали и надпечатването на мастилата.


Изполвайки спектрални данни,можете да създавате цветови точни цветни проби и цветоотделки за печат. Една от уникалните функции на GMG OpenColor е възможността му да предвижда много правилно ефекта от презастъпване на спот цветове по време на печат, вземайки предвид прозрачността на отделните мастила.

GMG OpenColor е един от най-успешните продукти в портфолиото на GMGи в индустрията за управление на цветовете като цяло и е идеално решение за всички процеси, като печат на опаковки например, в които няма утвърдени стандарти и които съдържат много и различни параметри.

Изпрати запитване за продукта

GMG ColorServer

GMG ColorServer е сървър за управление на стандартни и потребителски цветови библиотеки и профили. С него можете да управлявате конверсиите на профили и цветови пространства между различни технологии и печатни условия.


Това решение е много повече от самостоятелен сървър за управление на цветовете и идва с много висок клас DeviceLink технология, с която да получи максимума от вашите PDF файлове и изображения, като ви помага да създадете готови за печат файлове с възможно най-високо качество.

С него можете напълно автоматизирано:

Да конвертирате файлове от един цветови модел към друг – например ако получавате файлове с RGB+CMYK+спот, можете напълно автоматично да го прехвърлите към CMYKOGV цветово пространство за печат с разширено цветово пространство.

Да сменяте печатните условия, с които работите, но да запазите резултата – например да смените материала, на който печатате или мастилата, които използвате, без това да се отрази на крайния резултат.


Да сменяте бързо и лесно печатната машина, на която ще работите, като запазите крайната визия без промяна – можете да прехвърляте файлове, подготвени за една машина на друга, дори да работи с друга технология и да запазите крайния визуален резултат, например от стандартен печат към дигитален печат, от флексопечат към офсетов печат и други.

Изпрати запитване за продукта

CGS ORIS Press Matcher

CGS ORIS Press Matcher е софтуер за създаване на цветови профили за стандартизиране на печатните резултати за дигитален печат. С него можете да управлявате цветоотдаването и да калибрирате своите дигитални печатни машини, за да поддържате еднакво цветопредаване и да постигате резултати, които могат да отговарят на офсетовия печат.


ORIS Press Matcher е първото решение, което разпознава изместването на цветовете при дигиталния печат и може да компенсира тези вариации.

Плавните преливки зависят от оптималното управление на цветовете и взаимовръзката между калибрация, профил на медията и неутралните сиви цветове. ORIS Press Matcher обединява всички тези променливи в един процес и ви гарантира, че цветовете ще останат повторяеми и стабилни.


ORIS Press Matcher използва или вграден, или свободно стоящ спектрофотометър, като автоматично разпознава специалните и спот цветове и ги калибрира при всяка следваща калибрация на машината. Благодарение на ORIS Press Matcher можете да калибрирате вашата дигитална печатна машина в съответствие с международни стандарти като GRACoL, SWOP, FOGRA, ISO.

Изпрати запитване за продукта

CGS ORIS X Gamut

CGS ORIS X Gamut е софтуер за създаване на многоканални цветови профили за печат на опаковки. С него можете да създавате цветови рецепти от седем или осем фиксирани цвята, с които можете да постигнете голямо цветово пространство, като спестите мастило и намалите подготовките на печат.


Ако работите с много цветове и печатате с Pantone може бързо да се сблъскате с цената на мастилата, нуждата от голям склад на мастила и разходите свързани с миенето на машината и подготовката на всяка следваща поръчка.

ORIS X Gamut е напълно автоматичен софтуер за управление на цветовете за печат с разширено цветово пространство, на машини за дигитален печат, машини за флексо печат и машини за офсетов печат. Използвайки стандартни 7 и 8 цветни цветови комбинации, можете точно и лесно да пресъздавате спот цветовете, за които иначе бихте използвали отделни Pantone цветове, като добавяте оранжево, зелено и виолетово към стандартните цветове.


Освен точното възпроизвеждане на специалните цветове на различните марки и продукти, софтуерът позволява и оптимизация и верификация на крайния резултат. С други думи ORIS X Gamut извлича информацията за Spot и CMYK/RGB цветовете в поръчката и ги превръща в раширена рецепта за машината.
Изпрати запитване за продукта

Софтуери за Измерване, контрол и стандартизация на цветове и цветови пространства

PrintFlow DIPS

PrintFlow DIPS е софтуер за създаване на профили за намастиляване на офсетови машини, които могат да работят със CIP3 файлове. Благодарение на DIPS можете да свържете вашия предпечат с производството и да спестите време и разходи на материали. 


DIPS е цялостно решение, което включва всичко необходимо като хардуер и софтуер за интеграция с почти всички офсетови печатни машини на пазара, включително MAN Roland, Komori, Heidelberg, KBA и други, включително от старо поколение и дата на производство. PrintFlow превръща старите машини в автоматизирана и модерна система, напълно съизмерима с модерните възможности на нова офсетова машина.

Поддържа всички TIFF работни формати, CIP3/4 PPF формати, както и старите bitmap формати използвани от някои стари поколения работен поток, като общия брой е над 60 вида за работни потоци на Kodak, Creo, Agfa, Fuji, Screen, Heidelberg, EFI, ESKO, Harlequin, Krause и други.

Освен за намастиляване DIPS може да се използва и като стандартен CIP3 генератор, за всяко оборудване и конзола, които поддържат този формат. Ако имате Heidelberg с Present Link, DIPS може да генерира и специалният формат, който е нужен на тези машини.


С PrintFlow DIPS ще постигнете бързо и точно автоматично намастиляване на вашата машина преди всяка поръчка и ще намалите значително разхода на материал за настройка. Той е просто софтуер, а готово решение, което може да се инсталира на почти всяка машина бързо и лесно. Системата идва с всичкия необходим софтуер и хардуер, който да се интегрира с вашата машина на водеща офсетова марка.

Изпрати запитване за продукта

PrintFlow DC

PrintFlow DC е софтуер за затворен цикъл на автоматично управление на намастиляването за офсетови машини по време на печат. 


Системата комбинира възможностите на PrintFlow DIPS, като добавя външен скенер за скали, като X-Rite Auto Scan, за да направи цялостно решение което да сканира и коригира намастиляването в реално време по време на печат.

Когато сканирате печатната скала, информацията автоматично се обработва от PrintFlow DC и получавате информация за измерените стойности, както и за нужните корекции във всяка точка на намастиляването, които ще ви дадат най-точни резултати. Корекциите се изпращат директно към конзолата на офсетовата печатна машина, която прави настройките автоматично.

Уникалното на PrintFlow DC e, че не е само софтуер, а цялостно решение, което е съвместимо с офсетови машини на почти всички производители включително Heidelberg, Komori, KBA, MAN Roland и други. Системата включва както софтуер, така и интерфейс за машините, включително за стари машини, които нямат вградена такава система.


С PrintFlow DC можете да вдъхнете нов живот на своята офсетова печатна машина и да я превърнете в конкурент дори на най-новите поколения машини на пазара. Често клиенти, които купуват най-новите разработки на производителите на офсетови печатни машини избират PrintFlow DC като система за управление на намастиляването заради много по-бързото и точно управление, което получават спрямо фабричните системи.

Изпрати запитване за продукта

Софтуери за Формулиране на мастила и багрила

X-Rite InkFormulation

X-Rite InkFormulation е един от най-разпространените и лесни за използване софтуери за формулиране на мастила за печат по различни цветови модели, международни системи и стандарти.


InkFormulation е софтуер за всяка печатница, студио и производител на мастила, които искат да могат да формулират и смесват сами своите мастила по различни системи, например като Pantone.

 • Значително намаляване на сроковете за получаване на мастила за поръчки

 • Възможност за използване на съществуващи остатъчни количества от различни цветове за постигането на нови такива

 • Много по-добър контрол на качеството на крайния продукт

 • Възможност за работа с цветови цели и цветове, които не са налични в системите като Pantone

 • Възможност за работа с международни собственици на марки и студия, които изпращат своите файлове и цветови цели в CxF формат или друг дигитален стандарт за комуникация на цветове

Софтуерът е много лесен за използване и предоставя всичко необходимо, за да работите бързо и лесно директно във вашето производство. 


Много от доставчиците на мастила предоставят своите основни цветове и рецепти в дигитален формат, които можете да използвате директно в InkFormulation. 

Изпрати запитване за продукта

Настолни спектрофотометри за измерване на цвят

X-Rite eXact Auto-Scan

X-Rite eXact Auto-Scan е универсална автоматична система за измерване на намастиляване в различни зони и сканиране на печатни скали. Уредът е създаден за всички печатници, за които времето за настройки и качеството на печат са от ключово значение.

X-Rite eXact Auto-Scan е уникално решение, което дава възможност да измервате скали на печатните листи, когато уредът е монтиран на автоматичната релса и също така да измервате спот цветове навсякъде по листа, като откачите уреда и го използвате като стандартен денситометър или спектрофотометър.

Auto-Scan е напълно самостоятелно решение, което може да стои до всяка печатна машина и бързо и лесно да измерва скали, независимо къде са позиционирани на листа. С един клик на бутона измерва скали във всички M-mode и бързо и лесно генерира данни за намастиляването.


С Auto-Scan можете да измервате скали с минимална големина от 3 мм, което го прави изключително подходящ за голяма част от офсетовите печатници.

Изпрати запитване за продукта

X-Rite eXact Auto-Scan Pro

X-Rite eXact Auto-Scan Pro е решение за сканиране за вграждане в производствена линия, което спестява разходи за материали чрез достигане на правилния цвят значително по-бързо.

Това решение с възможности за интеграция с много на брой печатни машини и софтуери за управление на цвета, предоставя на печатниците незабавна обратна връзка за изпълнението на поръчката с подобрено отчитане на контрола на качеството и G7 съответствие. Поддържа по-голямата част от установените стандарти като G7, PSO, FOGRA, ISO и Japan Color.

Auto-Scan Pro позволява да се намали времето за настройка на машината чрез автоматично зареждане на цветови цели.

Системата се интегрира безпроблемно с X-Rite ColorCert, X-Rite PantoneLive и BestMatch, което позволява пълен контрол на предаването на коректните цветове към печатната машина. Той дава и препоръки на операторите на печатната машина за ключови настройки, така че да се постигнат подходящи цветове по избраните стандарти.

Изпрати запитване за продукта

X-Rite Intellitrax2 Pro

X-Rite Intellitrax2 Pro е последно поколение решение за автоматично сканиране и измерване на цветове.


Решението представлява цялостен работен поток, който осигурява на операторите пълна видимост на производителността на печатната машина, насоки в реално време как бързо и лесно да се постигнат желаните цветове, както и детайлни отчети за производството.

X-Rite Intellitrax2 Pro е първокласно, безконтактно автоматизирано сканиращо решение проектирано за средни и големи натоварвания за листови комерсиални продукти и за сгъваеми опаковки. Системата минимизира човешките грешки при контрол на цветовете, прехвърляки този процес към цялостния автоматизиран работен поток на печатницата.

Интегрирането на X-Rite Intellitrax2 Pro решение във вашия производствен работен поток спестява време, намалява отпадъците и значително увеличава качеството на печат.

 • Преглед на отчети на екран насоки за извършване на необходимите корекции за всяка зона с мастило за достигане на желаните цветове по-бързо

 • Операторите получават незабавна обратна връзка с детайлна информация за незабавни корекции при цветово отклонение. 

 • Представянето на поръчките може да бъде споделено между клиента и операторите, което позволява да се поддържа програма за контрол на качеството на опаковките

Изпрати запитване за продукта

Решения на водещи марки

В нашето портфолио ще намерите продукти на едни от лидерите на пазара за управление на цветовите печатни процеси - Kodak, GMG, CGS ORIS, PrintFlow, X-Rite

Поддръжка и надграждане

В ГЕД предлагаме поддръжка и обучение от нашите специалисти, както и различни възможности за надграждане на софтуерите, закупени от нас.

Предимства ​на решенията за цветови работен поток в нашето портфолио 

Изключително точна предвидимост, как ще повлияе на дизайна всяка конкретна комбинация от машина, мастила и печатен материал 

Множество възможнoсти за интеграция между съществуващи и нови системи за цветове за правилна комуникация на цветови профили и цели

Отпечатвате една и съща поръчка на различни машини с еднакъв резултат

Печат с максималните цветови възможности на всяка ваша печатна машина

Свържи се с нас

Защо да изберете 
решения за цветови работен поток от ГЕД

В ГЕД имаме значителен опит с управлението и контрола на качеството на цветовете, като можем с чиста съвест да кажем, че нашите специалисти са едни от най-добрите в областта на контрол на цвета. Работим с утвърдени марки и въвеждаме само решения с висока стойност за българските печатници.

 • Стандартизация на цветовото производство за постоянен повторяем резултат

 • Значителни спестявания чрез качествен контрол на мастилата и използване на разширено цветово пространство

 • Последователен процес с по-малко отклонения и грешки и значително намаляване спирането на машината

 • Винаги доволни клиенти - цветове и визуални елементи на материалът, произведен от вас винаги отговарят на техните очаквания и нужди

Изпрати запитване

За Вас ли са решенията 
за цветови работен поток? 

Ако правите ръчни настройки на цветовете в печатната машина

Ако ви се налага да спирате машината, за да настройвате, когато видите, че цветът върху медията не е този, който сте очаквали, вероятно губите много време в ръчни конфигурации, които понякога се оказват невъзможни.


Системите за управление на цветовия работен поток по цялата верига на производство дават възможност на печата да еволюира и вече да не е просто занаят. С правилно подбрани платформи, които отговарят точно на вашите нужди, можете да превърнете бизнеса от печеливш в много печеливш, като спестите човешко и машинно време, като дадете възможност на операторите да управляват повече на брой поръчки, като спестите значително от мастила и да имате винаги качествена готова продукция.

Ако имате различни решения за различните етапи, които работят самостоятелно

Управлението на връзките между устройствата (Color Relationship Management) постига много повече от просто обединяване на кривите, профилите и device-link профилите, като отразява промяната в цветовете. 


С добре интегрирани системи имате възможност да запазвате в база данни всички измервания, брой цветове, калибрационни криви, ICC профили и Device-Link профили, използвани мастила, наличните устройства и условията, при които те работят, за да управлявате връзките между тях и изравнявате резултата на печат чрез криви и профили, постигайки по този начин постоянно качество на продукцията.

Свържи се с нас за консултация

Придобийте ново решение за цветови работен поток от ГЕД ​по ​Европейска програма

Изпрати запитване за продуктите в тази категория